Tänk på detta inför din badrumsrenovering i Dalarna

Vad är viktigt att tänka på när man ska anlita hantverkare? Hur vet jag att de är duktiga? Dessa frågor är väldigt vanliga när man ska anlita hantverkare överlag och kanske extra vanliga i badrumsbranschen. I den här artikeln hjälper vi dig med vad du ska tänka på innan din badrumsrenovering.

Tips när du ska anlita hantverkare för en badrumsrenovering

En renovering av badrummet kan bli en kostsam historia om man inte tänker till innan avtalen tecknas och renoveringen kör igång. Anlitar man en aktör som inte uppfyller de krav som ställs för våtrumsarbete, kan det uppstå skador som blir mycket dyra att åtgärda. Med en seriös hantverkare i Dalarna blir processen både enklare, tryggare och trevligare. Vi på Hembad har självklart alla certifikat och behörigheter som krävs för att på ett tryggt sätt renovera ditt badrum och ge dig ett hållbart resultat till en rättvis peng.

 1. Gör en bygganmälan
  Vi rekommenderar att du säkerhetsställer eventuella bygglov eller åtminstone gör en bygganmälan innan du renoverar ditt badrum i Dalarnas län.
 2. ROT-avdraget – prata med Skatteverket
  Prata med Skatteverket om du har betalt tillräckligt mycket skatt för att använda dig av ROT-avdraget vid din badrumsrenovering i Dalarnas län. Läs gärna mer om ROT i vår artikel: Så funkar ROT-avdrag för badrumsrenovering i Dalarna
 3. Har badrumsföretaget den behöriget som krävs och F-skatt?
  Kontrollera att hantverkaren har godkänd F-skatt. Detta betyder att hantverkaren själv ansvarar för att betala skatt. Du kan kontrollera hantverkarens F-skatt och skatteskulder hos Skatteverket innan badrumsrenoveringen påbörjas. Renovera Badrum Dalarna har inga skatteskulder och F-skatt, så hos oss kan du känna dig trygg.
 4. Omdömen på webben
  För att få ett intryck av vad de kunder som redan anlitat företaget tycker, kan man läsa recensioner på webben. Det ger ofta en ganska träffsäker bild av företaget i fråga. Vi på Hembad är stolta att kunna visa upp våra fina recensioner från glada kunder som vi hjälpt genom åren.
 5. Avtal
  Vi skriver alltid avtal vid en badrumsrenovering. Detta är väldigt viktigt för att båda parter ska känna sig trygga genom hela renoveringen. Vi uppmanar alla privatpersoner att ha skriftliga avtal med badrumsföretaget som ska utföra renoveringen. Skulle något gå fel så har ni avtalet som styrker vad du och företaget kommit överens om.

Boka ett kostnadsfritt hembesök med Hembad

Vi värdesätter god kundkommunikation högt och ger dig alltid en kontaktperson som bistår dig hela vägen då du väljer att renovera ditt badrum i Dalarna med oss.