Vi är specialister inom varje område av badrumsrenoveringen

Givetvis utbildad och kompetent personal i Dalarna

Vad är viktigt att tänka på när man ska anlita hantverkare? Hur vet jag att de är duktiga? Dessa frågor är väldigt vanliga när man ska anlita hantverkare överlag och kanske extra vanliga i badrumsbranschen. Vi kommer i den här artikeln hjälpa dig förstå vad som gör en bra hantverkare och vad du ska tänka på innan din badrumsrenovering.

Tips när du ska anlita hantverkare för en badrumsrenovering

En renovering av badrummet kan bli en kostsam historia om man inte tänker till innan avtalen tecknas och renoveringen kör igång. Först och främst så krävs det en del tålamod med att välja badrumsföretag innan badrumsrenoveringen påbörjas. Dock är detta den bästa investeringen du kan göra och väl värt det i längden. Med en seriös hantverkare i Dalarna blir processen både enklare, tryggare och trevligare. Det är verkligen högsta prioritet att kontrollera att badrumsföretaget och hantverkaren har certifikaten som krävs för en badrumsrenovering. Dessa certifikat är Säker vatten och BKR.;

Gör en bygganmälan

Vi på Renovera Badrum Dalarna rekommenderar att du säkerhetsställer eventuella bygglov eller åtminstone gör en bygganmälan för din badrumsrenovering i Dalarnas län.

ROT-avdraget – prata med Skatteverket

Prata med Skatteverket om du har betalt tillräckligt mycket skatt för att använda dig av ROT-avdraget vid din badrumsrenovering i Dalarnas län.
Du använder roten genom att företaget du anlitat gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura (upp till 30 procent). När du sedan har betalat fakturan begär företaget du anlitat utbetalning hos skatteverket. Om skatteverket godkänner utbetalningen för badrumsrenoveringen så förifylls summan i din inkomstdeklaration. Något som är viktigt att tänka på vid en badrumsrenovering är att du har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att använda roten.

Har badrumsföretaget de Certifikat & F-skatt som krävs?

Kontrollera att hantverkaren har godkänd F-skatt. Detta betyder att hantverkaren själv ansvarar för att betala skatt. Du kan kontrollera hantverkarens F-skatt och skatteskulder hos Skatteverket innan badrumsrenoveringen påbörjas. Renovera Badrum Dalarna har inga skatteskulder och F-skatt, så hos oss kan du känna dig trygg.

Omdömen på webben

Renovera Badrum Dalarna rekommenderar privatpersoner att fråga sina vänner och bekanta om tips på badrumsföretag i Dalarnas län. Det är viktigt att man läser på om företaget som man planerar att anlita. Vad står det egentligen på webben? Detta för att säkerställa att badrumsföretaget gör ett tryggt och väl utfört arbete. Vi på Renovera Badrum Dalarna har många fina recensioner från privatpersoner i Dalarnas län. Så i den här artikeln försöker vi ge privatpersoner en förståelse innan man anlitar ett badrumsföretag i Dalarna.


Mindre checklista

  • Har dina vänner några bra tips på någon hantverkare i Dalarnas län?
  • Hur skulle de ranka företaget från skala ett till tio?
  • Vad gick mindre bra?
  • Vad skulle de ha gjort annorlunda?
  • Är det något annat jag borde tänka på vid min badrumsrenovering? 

Avtal

Vi skriver alltid avtal vid en badrumsrenovering. Detta är väldigt viktigt för att båda parter ska känna sig trygga genom hela renoveringen. Vi uppmanar alla privatpersoner att ha skriftliga avtal med badrumsföretaget som ska utföra renoveringen. Skulle något gå fel så har ni avtalet som styrker vad du och företaget kommit överens om.