Renovera badrum i Dalarna - ROT-avdragsgillt?

Får jag använda ROT-avdraget när jag renoverar badrummet? Vilka krav finns det vid användning av ROT-avdraget? Finns det speciella regler i Dalarnas län? Dessa typer av frågor är det många bostadsägare som funderar på inför sin badrumsrenovering i Dalarna. I denna artikel hjälper vi dig!

Förstå ROT-avdraget innan du börjar renoveringen av ditt badrum 

Det kan vara klokt att ha grundläggande kunskaper om ROT-avdraget innan du sätter igång med ett avdragsgillt arbete. Vi kommer i den här artikeln beskriva exakt vilka krav bostadsägaren och företaget har vid användning av ROT-avdraget. Vi beskriver även hur mycket du får använda dig av och vad som egentligen är avdragsgillt.

Hur fungerar ROT-avdraget vid renovering?

Du får använda ROT-avdraget när du renoverar ditt badrum i Dalarna. Du använder ROT-avdraget genom att företaget som utfört renoveringen gör ett avdrag på arbetskostnaden direkt på din faktura. När du väl betalt räkningen så begär företaget som du anlitat utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket accepterar utbetalningen så fylls beloppet in i din inkomstdeklaration. Det som är viktigt att tänka på innan man begär hjälp av ett badrumsföretag är att du som privatperson behöver ha betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda ROT-avdraget. För att läsa mer om vilka krav som ställs på dig som vill nyttja ROT-avdraget, hänvisar vi dig till Skatteverkets hemsida.

Vad är avdragsgillt på ROT-avdraget vid renovering?

ROT-avdraget är aktuellt för de flesta som äger hus, fritidshus eller bostadsrätt. De har rättigheterna att dra upp till 30 procent av arbetskostnaden. De/du kan utnyttja max 50 000 kronor per år i ROT-avdrag (gäller inte specifikt en badrumsrenovering). Det är arbetskostnad för en renovering som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av badrumsrenoveringar.

Krav för att få ROT-avdraget vid renoveringar

När du planerar att göra en badrumsrenovering så får du använda ROT-avdraget. Det är dock några regler för att du ska kunna få ta del av ROT-avdraget. Här kommer några av de regler som Skatteverket satt upp.

  • Köparen måste uppge korrekta uppgifter till badrumsföretaget som utför renoveringen
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda ROT-avdraget
  • Badrumsföretaget måste ha F-skatt (Givetvis har vi på Hembad F-skatt)
  • Du får utnyttja ROT-avdraget om du helt eller delvis bor i bostaden där badrumsrenoveringen utförs

Ytterligare information kring ROT

Vi på Hembad svarar mer gärna på dina frågor och funderingar kring ROT- avdraget. Skriv in till oss i formulären på den här hemsidan för snabbast svar. Vill du dock ha svar på din specifika inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rot, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket. 

Kostnadsfri offertförfrågan

Få en kostnadsfri inspektion av ditt badrum och offert direkt på plats. En av våra säljare i Borlänge planerar ditt badrum tillsammans med er och lämnar offert direkt på plats. Fyll i dina fullständiga uppgifter här på hemsidan eller kontakta oss via telefon.

Boka ett kostnadsfritt hembesök med Hembad

Vi värdesätter god kundkommunikation högt och ger dig alltid en kontaktperson som bistår dig hela vägen då du väljer att renovera ditt badrum i Dalarna med oss.