Renovera badrum i Borlänge - ROT-avdragsgillt?

Förstå ROT-avdraget innan du börjar renoveringen av ditt badrum 

Får jag använda ROT-avdraget när jag renoverar badrummet? Vad är ROT-avdraget? Kraven vid användning av ROT-avdraget? Speciella regler i Dalarnas län? Dessa typer av frågor är det många bostadsägare som fungerar på inför sin badrumsrenovering. Du kan vara lugn. Vi kommer i den här artikeln beskriva exakt vilka krav bostadsägaren och företaget har vid användning av ROT-avdraget. Vi beskriver även hur mycket du får använda dig av och vad som egentligen är avdragsgillt.

Hur fungerar ROT-avdraget vid renovering?

Du får använda ROT-avdraget när du renoverar ditt badrum i Dalarnas län. Du använder ROT-avdraget genom att företaget som utfört renoveringen gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du väl betalt räkningen så begär företaget som du anlitat utbetalning från Skatteverket. Om skatteverket accepterar utbetalningen så fylls beloppet in i din inkomstdeklaration. Det som är viktigt att tänka på innan man begär hjälp av ett badrumsföretag är att du som privatperson har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda ROT-avdraget.

Vad är avdragsgillt på ROT-avdraget vid renovering?

Rotavdraget gäller till alla som äger hus, fritidshus eller bostadsrätt. De har rättigheterna att dra upp till 30 procent av arbetskostnaden. De/du kan utnyttja max 50 000 kronor per år i ROT-avdrag (gäller inte specifikt en badrumsrenovering). Det är arbetskostnad för en renovering som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av badrumsrenoveringar. Det är alltså arbetskostnaden som man får använda ROT-avdraget på och inte materialet eller något annat.

Krav för att få ROT-avdraget vid renovationer

När du planerar att göra en badrumsrenovering så får du använda ROT-avdraget. Det är dock några regler för att du ska kunna få ta del av ROT-avdraget. Här kommer några av de regler som Skatteverket kräver.

  • Köparen måste du uppge korrekta uppgifter till badrumsföretaget som utför renoveringen
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda ROT-avdraget
  • Badrumsföretaget måste ha F-skatt (Givetvis har Renovera Badrum Dalarna F-skatt)
  • Du får utnyttja ROT-avdraget om du helt eller delvis bor i bostaden där badrumsrenoveringen utförs

Ytterligare information kring ROT

Vi på Renovera Badrum Dalarna svarar mer gärna på dina frågor och funderingar kring ROT- avdraget. Skriv in till oss i formulären på den här hemsidan för snabbast svar. Vill du dock ha svar på din specifika inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rot, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket.
Du får gärna läsa mer om ROT-avdraget här!

Kostnadsfri offertförfrågan

Få en kostnadsfri inspektion av ditt badrum och offert direkt på plats. En av våra säljare i Borlänge planerar ditt badrum tillsammans med er och lämnar offert direkt på plats. Fyll i dina fullständiga uppgifter här på hemsidan eller kontakta oss via telefon.