GUIDE: Badrumsrenovering i Dalarna

En badrumsrenovering är ett stort projekt som innefattar många olika steg. I denna artikel går vi kort igenom några av de steg vår arbetsprocess innefattar samt bra saker att veta om inför din badrumsrenovering i Dalarna.

Så här renoverar vi badrum – vår process

En badrumsrenovering är en stor investering, det är vi medvetna om, och vi är måna om att göra det så smidigt och hanterbart som möjligt för våra kunder. Här nedan ger vi en övergripande information om hur vi som företag utför badrumsrenoveringar. När vi gör en badrumsrenovering i Dalarna använder vi alltid samma arbetsgång för att du som kund ska bli nöjd och känna dig trygg med hela processen.

 1. Förfrågan från hemsidan
  Det kommer in en förfrågan via formuläret på den här hemsidan. Vi ringer upp och tillsammans hittar vi en tid som passar båda parter för en genomgång av projektet.
 2. Offert lämnas
  Efter det kostnadsfria hembesöket får du en offert baserad på våra beräkningar. I offerten bifogas även prislistan på de badrumstillval som du gjort. Som kund får du tid att reflektera över offerten och dess innebörd innan du bestämmer dig.
 3. Godkännande
  När ni väljer att gå vidare med vår offert bokar vi in ett möte för kontraktsskrivning.
 4. Genomförande
  Efter att vi kommit överens om en plan och ett pris för din badrumsrenovering i Dalarna, påbörjar vi projektet i enlighet med uppgjord tidsplan. Processen börjar med materialbeställningar och slutar i överlämnande av garantibevis.

  Läs vidare om vår process för badrumsrenovering i Dalarna här!

Vad kostar det att renovera ett badrum i Dalarna?

För att få en god överblick och kontroll över ekonomin vid en badrumsrenovering är det viktigt att dela upp de olika kostnaderna. De huvudsakliga utgifterna för en badrumsrenovering är i regel följande: material, arbete och leverans. Dessa varierar beroende på storleken på projektet, vilka material som används och vilken inredning som önskas. Vi är självklart noga med uppdelningen av kostnader för din badrumsrenovering, så att du vet om precis vad du betalar för.


Så fungerar ROT-avdraget

Du får använda ROT-avdraget när du renoverar ditt badrum i Dalarna. Du använder ROT-avdraget enkelt genom att vi som företag som utfört renoveringen gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du betalat räkningen begär vi utbetalning från Skatteverket. När Skatteverket accepterat utbetalningen kommer beloppet att synas i din inkomstdeklaration. Viktigt att tänka på innan du ansöker om ROT-avdrag är att du som privatperson behöver ha betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna nyttja avdraget.

Läs mer om ROT-avdraget här!

Tips när du ska anlita hantverkare för badrumsrenovering i Dalarna

En renovering av badrummet kan bli en kostsam historia, särskilt om du väljer en slarvig hantverkare. Därför finns mycket att vinna på att vara väl förberedd innan renoveringen påbörjas. Att till exempel lägga tid på att noga välja badrumsföretag har ofta visat sig vara väl investerad tid. Med en seriös hantverkare blir processen både enklare, snyggare och trevligare.


Kontakta oss för rådgivning inför din kommande badrumsrenovering

Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation inför din kommande badrumsrenovering i Dalarna. Våra kunniga företrädare går igenom badrumsrenoveringen tillsammans med er och lämnar offert direkt på plats.

Gör en kostnadsfri offertförfrågan här!

Boka ett kostnadsfritt hembesök med Hembad

Vi värdesätter god kundkommunikation högt och ger dig alltid en kontaktperson som bistår dig hela vägen då du väljer att renovera ditt badrum i Dalarna med oss.